Kycklinggryta LCHF.
Vill dela med mig av detta goda recept som jag lagade i veckan! Passar perfekt som en LCHF middag, med en sallad till. Annars kan man ha ris, bulgur eller couscous till.
4-6 kycklingfiléer
Rapsolja
1 dl sesamfrön
6 dl krossade tomater
5 dl matlagningsgrädde
1 dl tomatpuré
Ruccola
Persilja
1. Ta fram två stekpannor.
2. Hetta upp rapsoljan i en stor stekpanna.
3. Skär kycklingfileerna på längden, blir ca 4-5 långa bitar per file. Stek dessa på högsta värmen tills de fått färg, ca 4min, vänd sedan på dem och stek ca 3 min till.
4. Under tiden, hetta den andra pannan, tillsätt sesamfrön och rör om tills de fått fin färg.
5. Hacka persiljan och ruccolan fint.
6. När kyckling stekt på andra sidan i 3 min, så salta och peppra, tillsätt sedan passerade tomater, grädde och tomatpuren. Rör runt och låt smakerna blandas i ca 2min och tillsätt sedan sesamfrön, persiljan och ruccolan.