Kyckling med Dragonsås.
Publicerad,
Prövade på något nytt idag till middag!
Gjorde en fantastiskt god Dragonsås som jag blev sugen på. Har ätit det förut, men aldrig gjort det själv. Väldigt enkelt!
Stekte kycklingfiléer i ugnen som jag serverade med ris kokat i grönsaksbuljong, broccoli och den goda Dragonsåsen. Yummie!
Ingredienser:
- 50 gram smör
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 1 dl crème fraiche (eller mer grädde)
- 2 msk citronsaft
- 0,5 dl hackade färska dragonblad, 2 tsk torkad eller 0,5 dl inlagd dragon
- 0,5 dl hackad färsk persilja eller 4 msk hackad fryst
- Salt och vitpeppar
Tillagning:
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör i mjölet.
- Tillsätt mjölken under vispning och sedan grädden.
- Koka under omrörning då och då i 5 minuter.
- Hacka under tiden dragon samt persilja.
- Tillsätt crème fraiche, citronjuice, hackad dragon och persilja och koka ihop under omrörning. Späd ev. med lite mer mjölk till önskad konsistens.
- Smaka av med några krm salt och vitpeppar.
- Mixa ev. dragonsåsen med en stavmixer innan servering.