Prövade på något nytt idag till middag!
Gjorde en fantastiskt god Dragonsås som jag blev sugen på. Har ätit det förut, men aldrig gjort det själv. Väldigt enkelt!
Stekte kycklingfiléer i ugnen som jag serverade med ris kokat i grönsaksbuljong, broccoli och den goda Dragonsåsen. Yummie!
Ingredienser:
- 50 gram smör
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 1 dl crème fraiche (eller mer grädde)
- 2 msk citronsaft
- 0,5 dl hackade färska dragonblad, 2 tsk torkad eller 0,5 dl inlagd dragon
- 0,5 dl hackad färsk persilja eller 4 msk hackad fryst
- Salt och vitpeppar
Tillagning:
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör i mjölet.
- Tillsätt mjölken under vispning och sedan grädden.
- Koka under omrörning då och då i 5 minuter.
- Hacka under tiden dragon samt persilja.
- Tillsätt crème fraiche, citronjuice, hackad dragon och persilja och koka ihop under omrörning. Späd ev. med lite mer mjölk till önskad konsistens.
- Smaka av med några krm salt och vitpeppar.
- Mixa ev. dragonsåsen med en stavmixer innan servering.